Intézményünkről

Intézményvezető: Pappné Szász Szilvia

A Támasz Szociális Központ 1997. december 16-án alakult meg. Az intézmény ekkor kizárólagosan Kabán látta el feladatait. 4 fő foglalkoztatásával gondoskodtunk a gyermekjóléti szolgáltatás, családsegítés, házi segítségnyújtás, étkeztetés biztosításáról. A ellátott szolgáltatások száma fokozatosan bővült.

2005 tavaszától a Sárréti Többcélú Kistérségi Társulás tagjai között egy egyeztető tárgyalássorozat kezdődött el, hogy melyik település kivel társul a közös feladatellátás érdekében. Ennek eredményeként Kaba, Báránd és Sáp képviselő-testülete intézményfenntartó társulást hozott létre, és megalapította a Támasz Szociális Alapszolgáltatási Központot. Az intézmény székhelye Kaba lett.

2011. július 01-jétől Biharnagybajom település is csatlakozott az intézményünkhöz.

4 bölcsődénk (Kaba, Tetétlen, Biharnagybajom és Báránd településen) működik, összesen 76 férőhellyel.

Mind a négy településen önálló ingatlannal rendelkezünk, melyek a helyi önkormányzatok tulajdonában vannak. Az épületek fel vannak újítva, a helyiségek száma, nagysága, berendezése maximálisan biztosítja a feladatellátást. Három gépjárművel rendelkezünk, melyek közül kettő alkalmas kerekesszékben történő utaztatásra.

Jelenleg 90 főállású közalkalmazottat foglalkoztatunk, megbízási szerződéssel társadalmi gondozókat, háziorvost és gyermekorvosokat. Munkánkat közcélú, illetve közhasznú munkások is segítik.